Indbrudstyv jaget væk af borger, computerkøb førte til sigtelse, flere indbrud og vanvidskørsel.

Profilbillede
dato

Kongerslev er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Kvinde jagede tyv væk

En 70-årig kvinde fik sig noget af et chok onsdag morgen. I mens kvinden var ude på sit badeværelset, gik en tyv ind i hendes hus via en ulåst dør. Da hun var færdig, opdagede hun, at tyven stod i hendes soveværelset. Hun råbte derfor af tyven, som skyndte sig at flygte gennem en terrassedør. 

I mellemtiden havde tyven gennemrodet en kommode i soveværelset og tømt indholdet af flere skuffer ud på sengen. Han nåede at tage et smykkeskrin med forskellige smykker samt en fyldt pung med sig.

Tyven flygtede gennem kvindens have, hvorefter kvinden skyndte sig at alarmere politiet. Efterfølgende blev en del af smykkerne og smykkeskrinet fundet på naboejendommen.

Episoden fandt sted i Nørre Kongerslev.

 

 

Ung, fuld syvsover ville ikke vækkes af politiet

Onsdag morgen blev en ung mand anholdt og sigtet for at tale grimt til politiet. 

Tidligere havde en borger ringet til politiet, fordi den unge mand lå i en opgang i Sjællandsgade og sov sin brandert ud. 

Politiet kørte ud til opgangen, og da en betjent vækkede manden, blev manden opfarende og kaldte betjenten flere forskellige grimme ting. Derefter fandt anholdelsen sted.

 

 

Designervarer stjålet under indbrud

Da en kvinde kom hjem til sit hus på Ålborgvej i Dronninglund onsdag morgen, opdagede hun med det samme, at der havde været indbrud henover natten. Derfor ringede hun straks til politiet.

Ved ankomst kunne betjentene se, at indbrudstyvene var kommet ind ved at knuse en rude i kælderdøren, hvorefter den kunne åbnes ved at stikke en arm ind. 

Tyvene havde gennemrodet store dele af stueetagen. De stjal flere designertasker, sko, kontanter, tøj og en gps, inden de forlod stedet igen gennem kælderdøren.

Politiet sikrede flere spor fra huset.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer. 

Læs mere på www.nabohjælp.dk/app eller hent nabohjælps gratis app her:

Download i App Store 
 
Download i Google Play 

 

 

Computerkøb førte til sigtelse

Hvad der skulle have været glæde ved et nyt godt køb, endte ud i at blive en noget ubehagelig overraskelse for en nordjysk mand.

Onsdag aften bankede politiet nemlig på hos manden med en ransagningskendelse. 

Forinden havde politiet nemlig modtaget en anmeldelse fra en kvinde, der tre uger forinden havde haft indbrud. Under indbruddet havde tyven stjålet hendes computer, og det var nu muligt at spore computeren til en adresse i Aars. 

Derfor rykkede politiet ud til adressen for at se, om tyvekosterne fra indbruddet skulle befinde sig der. Politiet fandt ganske rigtigt computeren, men ikke resten af tyvekosterne. 

Manden forklarede, at han tidligere på dagen havde købt computeren brugt af en ukendt mand på en handelsside. Idet manden havde købt en stjålet computer, sigtede politiet ham for hæleri.

 

Man kan blive hæler på to måder: Ved at sælge stjålne varer videre og ved at købe stjålne varer

Det kan være svært at opdage, om en vare kommer fra et indbrud. Faktisk synes 78 procent af danskerne, at det er svært at vide, om de varer, de køber brugt på nettet, er stjålne. 

Hvis du bruger disse to nemme handleregler, er du mere sikker på, at varen ikke er stjålet. 

  • Brug MobilePay, når du handler brugt
  • Kig efter NemId hos sælger, når du handler brugt på nettet

Både MobilePay og NemId-validering er knyttet op på cpr.nr. som kan spores tilbage til sælgeren. Det er de kriminelle ikke interesserede i. 

 

 

Skyhøj promille i Sæby

Vanvidskørsel kan føre til konfiskering af din bil, og det var den realitet en bilist måtte kigge ind i onsdag aften. 

Bilisten havde nemlig valgt at sætte sig foran rattet, selvom hans promille var skyhøj. 

Politiet standsede bilisten på Nordens Alle i Sæby og testede ham med det samme for spirituspåvirkning. Testen viste gentagende gange en promille på 2,3. 

Derfor sigtede politiet ham for spirituskørsel, konfiskerede hans bil og anholdte ham, så han kunne få taget en blodprøve som bevis.


Ruder knust til varmestue

Politiet anholdte natten til torsdag en mand i Aalborg. Forinden havde politiet modtaget en anmeldelse vedrørende en mand, der var gået amok i Søndergade. Han havde smadret flere ruder til en varmestue med en krukke. 

Politiet rykkede hurtigt ud til stedet og fik anholdt manden. Han blev desuden sigtet for groft hærværk. 

 

 

Høj musik fra festlokale generede borger

En frustreret borger ringede til politiet natten til fredag, idet han var meget generet af høj musik. I et festlokale i Løkkegade i Aalborg – tæt på hvor anmelderen boede – holdt en større gruppe mennesker fest og spillede høj musik.

Anmelderen fortalte, at han havde forsøgt at få musikken slukket, men uden held. Derfor kørte en patrulje forbi stedet.

Betjentene tog en snak med personen, der var ansvarlig for festen, og de aftalte, at han ville skrue ned.

 

 

Følg Nordjyllands Politi på:

 

Twitter @NjylPoliti

Facebook @NjylPoliti

Instagram @Politi

 

Abonnér på nyt fra politiet

Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til en hver tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement. Abonnér her: https://politi.dk/abonner
 
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi